Geroosterde Italiaanse
tomatensoep met knoflook
Lunchgerecht – Vegan
Voor 4 personen
Smaakmaker: Faia verse knoflookpuree
Voedingswaarde p.p.
260 kcal, eiwit 4 g, koolhydraten 17 g, vet 18 g, natrium 310 mg (zout 0,8 g)
Ingrediënten
2 zoete uien
1 rode paprika
750 gram roma-tomaten
5 eetlepels olijfolie
3 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels Faia verse knoflookpuree
5 takjes fijngesneden peterselie
4 takjes verse basilicum
Optioneel: extra vierge olijfolie
– Bakplaat met bakpapier, staafmixer
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in parten, de paprika in brede repen en halveer de tomaten.
Verdeel ze gelijkmatig over de bakplaat, leg de tomaten op de bolle kant.
Bestrooi met zout en peper en besprenkel met 3 eetlepels olie.
Plaats de bakplaat in het midden van de oven en rooster de groenten in 40 minuten gaar.
Verhit de resterende 2 eetlepels olie in een soeppan en bak de tomatenpuree een paar minuten.
Voeg de Faia verse knoflookpuree toe. Schenk er 1 liter water bij, breng op smaak met zout, peper en de peterselie.
Voeg de geroosterde groenten en het kookvocht toe. Breng de soep aan de kook.
Zet de warmtebron lager en kook de soep op laag vuur 10 minuten.
Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde soep. Schep de soep in 4 diepe kommen.
Garneer met kleine basilicumblaadjes en besprenkel eventueel met extra vierge olijfolie.
Garneertip: Snijd een stuk geschilde gember in flinterdunne plakjes. Bak de plakjes goudbruin in een koekenpan met een hete olie. Laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier en bestrooi met zout. Garneer de soep op het laatste moment met de knapperige gember.
Tip: Geef voor een volwaardige lunch geroosterd Italiaans brood bij deze soep of roer 100 gram gekookte orzo pasta door de soep.